Dienst vrije tijd

Praktische info

Voor wie? 

  • Voor mensen die nood hebben aan een babbel of een tasje koffie 
  • Voor mensen van alle leeftijden uit de omgeving van Turnhout

 

Contact

Dienst Vrije tijd
De Merodelei 203
2300 Turnhout
Tel: 014/44 35 54
GSM: 0491/15 76 48

Coördinator
Tom De Ridder
tom.deridder@mekanders.be

Vrijetijdsactiviteiten op maat 

Bij de Dienst Vrije Tijd hebben we elke maand een divers aanbod aan vrijetijdsactiviteiten‘s avonds of in het weekend Deze zijn laagdrempelig en betaalbaar. We gaan regelmatig op zoek naar nieuwe ervaringen. Daarnaast proberen we inclusief te werken en sluiten we regelmatig aan bij activiteiten uit het reguliere aanbod. 

We hebben ook een ontmoetingsruimte die drie werkdagen (maandag, dinsdag en donderdag) per week open is van 10u tot 13u. Je kan er genieten van een babbel en een tasje koffie. We vinden het belangrijk dat dit een laagdrempelige en veilige plek is. We willen zowel ondersteunen als stimuleren. We geloven in de kracht van inspraak en participatie. Je kan actief meewerken aan het vrijetijdsaanbod in de ontmoetingsruimte: zelf activiteiten organiseren met de werkgroep of je inzetten als tooghelper. Zowel in de ontmoetingsruimte als in de vrijetijdswerking kunnen we beroep doen op een groot team van vrijwilligers. Zij vormen mee de motor van onze werking. 

We willen kracht- en mensgericht werken. We vertrekken vanuit ieders mogelijkheden en niet vanuit een beperking. We stimuleren om persoonlijk te groeien. We hebben oog voor elke bezoeker of deelnemer en proberen zoveel mogelijk op maat te werken, op eigen tempo en ritme. We geloven sterk in de kracht van verbondenheid en solidariteit. De ontmoetingsruimte en de activiteiten bieden kans tot ontmoeting en groepsvorming. We vertrekken vanuit een respect voor ieders eigenheid en zetten in op de uitbouw van een vertrouwensrelatie. Waar nodig werken we samen met de mensen die voor jou als deelnemer of bezoeker belangrijk zijn.  

Wil jij dat ook? Kom eens langs. 

Recent nieuws

thumbnail Nieuwsbrief Dienst Vrije Tijd juli 2020
Nieuwsbrief Dienst Vrije Tijd juli 2020

DVT maakt er met de gasten in de bubbels een gezellige zomer van. Ander dan 'Blijf in je kot'-nieuws in de zomer-nieuwsbrief..

lees verder
thumbnail Linda schittert in De Collectieve Collectie van Kristof VG
Linda schittert in De Collectieve Collectie van Kristof VG

Dienst Vrije Tijd werkte samen met Kristof Van Gestel aan het project De Collectieve Collectie.

lees verder
thumbnail Mekanders-blijf-in-uw-kot-radio
Mekanders-blijf-in-uw-kot-radio

Muziek helpt ons door deze moeilijke tijd en verbindt ons met elkaar.

lees verder
thumbnail Uitdaging: Maak een zelfportret
Uitdaging: Maak een zelfportret

Dienst Vrije Tijd postte in haar Facebook groep de uitdaging om een zelfportret te maken. De respons was groot!

lees verder

Heb je een zorgvraag? 

Contacteer ons!
Om je gebruikservaring te verbeteren maken we gebruik van cookies. Door onze site te gebruiken ga je akkoord met deze cookies? Geen probleem!