vzw 't Slot overhandigt cheque van 5.000 euro aan 't Vonderke!

Op 6, 7 en 8 december organiseerde vzw ’t Slot voor de derde maal het ‘Warmste Weekend’, dat kadert in de Warmste Week. Op 20 december 2019, werd de opbrengst in de vorm van een cheque ter waarde van 5.000,00 EUR overhandigd in en aan ’t Vonderke.

Verslag Warmste Weekend 2019

De derde editie van het Warmste Weekend was alweer een Wortels succes.

Op vrijdag 6 december werd het startschot gegeven op onze After Workparty. Vanaf 16 uur liep het Slot geleidelijk aan vol en werd al snel een dansje geplaceerd – met dank aan onze DJ voor zijn voortreffelijke muziekkeuze. De enveloppen van de tombola en de bijhorende prijzen gingen, net als de drankjes, vlot over de toog. Toch werd de nacht op tijd afgerond, want we hadden nog 2 dagen voor de boeg.

Zaterdagmiddag vanaf een uur of 2 was het één en al bedrijvigheid aan ‘de boomkes’. Alles moest in gereedheid worden gebracht voor de eerste Wortelse Kerstmarkt, een initiatief van de Dorpsraad Wortel. Mede dankzij het droge weer was de opkomst voor de Kerstmarkt groot, alsof de Wortelse bevolking al jaren zat te wachten op dit initiatief. Ook onze toog en tentje van het Warmste Weekend van ’t Slot kregen veel bezoekers. Met bijzondere dank aan de medewerkers van ’t Vonderke die de kou een paar uur hebben getrotseerd om met een mooie fotoreportage de werking van ’t Vonderke te komen voorstellen in Wortel.

Na de aansteking van de kerstverlichting en de warme boodschap van de burgemeester zat de sfeer er helemaal in. Tegen het einde van de kerstmarkt verplaatste het feest zich vlot en vanzelf naar binnen in ’t Slot op ons Tirolerfest. Met een halve liter in de hand werd al gauw een evaluatie gemaakt van de eerste kerstmarkt en werden nieuwe plannen gesmeed voor volgend jaar. De DJ’s zorgden voor een geweldige après-kerstmarkt-Tiroler-party.

Zondag vroeg uit de veren, want om 10u30 kwamen de eerste wandelaars, gewapend met een paraplu, zich al inschrijven. Naarmate het weer opklaarde, werden de deelnemers talrijker; tegen 15 uur stond het zonnetje stralend aan de hemel en onze teller al op zo’n 180 inschrijvingen. De deelnemers werden onderweg getrakteerd op een drankje – ook andere wandelaars waren maar al te blij met een tussendoortje aan ons Warmste Weekend standje – en genoten na de wandeling van een stel warme pannenkoeken. Gezellige drukte, jong en oud samen, veel gescheurde enveloppen en veel tombolaprijzen: meer moet dat niet zijn op onze Warmste zondagnamiddag in ’t Slot. Rond 21u werden de laatste exemplaren van onze 1.200 enveloppen van het touw gerukt, en begonnen we stilaan af te sluiten…

Dagopvang ‘t Vonderke

In het voorjaar 2020 start ‘t Vonderke met ‘Onze droom’: de nieuwbouw van het dagcentrum in Merksplas, waarin ook ’t Vonderke gehuisvest is. De financiering van de nieuwbouw van ’t Vonderke zelf wordt gedragen door de overheid. Voor de inrichting van de lokalen, de aankoop van materialen en aangepaste toestellen voor de kinderen is ’t Vonderke aangewezen op giften en schenkingen.

Het Warmste Weekend van vzw ’t Slot is dan ook blij dat het met de opbrengst van de actie 2019 hier een steentje van 5.000 EUR kan in bijdragen, en hoopt hiermee alle kinderen, hun ouders en alle begeleiders van ’t Vonderke een warm hart onder de riem te kunnen steken!

Bedankt!

In naam van en mét het kunstwerkje gemaakt door de kinderen van ’t Vonderke, bedanken we alle medewerkers, alle sponsors van de enveloppentombola, alle verenigingen die een bijdrage leverden/stortten, en alle aanwezigen op onze activiteiten ten voordele van het Warmste Weekend en ’t Vonderke!

Het Team van het Warmste Weekend van vzw ’t Slot

Wortel, 20 december 2019

 

HARTELIJK DANK VAN VZW MEKANDERS !!

Om je gebruikservaring te verbeteren maken we gebruik van cookies. Door onze site te gebruiken ga je akkoord met deze cookies? Geen probleem!