Dagcentrum MarkSaam

Praktische info

Voor wie? 

  • Kinderen, jongeren en volwassenen met een matig tot ernstig mentale of meervoudige beperking
  • Opnameleeftijd: 0 - 65 jaar
  • Bij voorkeur wonende in de regio Noorderkempen

Contact

Dagcentrum MarkSaam
Lindendijk 10
2330 Merksplas
014/ 63 47 12

Teamcoach
Lindsay Vandeweyer

Pedagoog
Tinne Wellens
0487 89 84 56

Warme ondersteuning in een splinternieuw dagcentrum

Wij bieden belevingsgerichte en arbeidsmatige activiteiten aan voor volwassenen, jongeren en kinderen met een beperking. In het bakatelier komen de lekkerste taarten en koekjes uit de oven. Hout en klei worden omgetoverd tot originele voorwerpen. Voor een uitstapje, sporten, muziekbeleving, Multi Sensory Telling, basale stimulatie, rolstoelfietsen, snoezelen, … maken we ook graag tijd. Bovendien heeft ‘leren’ een belangrijke plaats in het dagcentrum want elk kind heeft recht op onderwijs.

Samen met onze cliënten en hun families stippelen we in een veilige omgeving een pad uit met de beste zorg op maat voor iedereen, kleinschalig en inclusief. Een warme aanpak, verbindend en met respect voor ieders eigenheid is een belangrijke pijler in onze missie.

Je vindt ons in het centrum van Merksplas. Graag nemen we jullie even mee in een rondleiding doorheen ons gloednieuwe, moderne en multifunctionele dagcentrum waarin we op 7 juni 2022 onze intrek namen.

Op de benedenverdieping zijn 3 gezellige leefruimtes, van elkaar gescheiden via schuifdeuren. Kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking kunnen in kleinere groepjes hun arbeidsmatige en belevingsgerichte activiteiten beoefenen. Voor gezamenlijke activiteiten in grotere groep worden de deuren open geschoven.

Op de eerste verdieping is een multifunctionele bewegingsruimte, volledig op maat van onze cliënten. Een snoezelruimte is volledig ingericht door een professionele partner. Een muzikaal waterbed, een interactieve ‘magic ballen-unit’, een plexiglas-spiegel, een sneeuwpaneel, een gezellige hut, een interactief ‘sense-system’ en nog zoveel meer zal de snoezelruimte maken tot een pareltje van nestwarmte en geborgenheid.
Naast de professioneel ingerichte snoezelkamer richten we zelf ook een prikkelarme kamer in volgens het Sherborne principe waarbij we door middel van beweging de persoonlijkheids-ontwikkeling van onze cliënten stimuleren.
Als cliënten moe zijn of behoefte hebben aan rust kunnen ze terecht in de rustruimte. Ook onderwijs heeft een belangrijke plaats in onze werking want elk kind heeft recht op onderwijs. Het klaslokaaltje krijgt nu de volwaardige plaats die het verdient. Buiten de schooluren is deze ruimte beschikbaar voor vergaderingen. Naast onderwijs is er ook ruimte voor externe professionals die ons ondersteunen met kinesitherapie en logopedie.

Op de tweede verdieping zijn vier rustkamers, twee verzorgingskamers, twee livings en een moderne, volledig aangepaste badkamer met een hoog/laag bad en een tillift voorzien. 

Het nieuwe dagcentrum is volledig multifunctioneel opgebouwd waardoor we snel kunnen schakelen inspelend op de veranderende noden van ons publiek.  Wil je meer informatie over wie we zijn en wat we doen, kom dan gerust eens langs voor een babbel.  Onze deur staat  open voor jou.

De koffie staat klaar! 

Recent nieuws

thumbnail Eerste netbalwedstrijd van het seizoen!
Eerste netbalwedstrijd van het seizoen!

Al dat trainen werpt zijn vruchten af. MarkSaam wint haar eerste wedstrijd met een 1-2 eindstand.

lees verder
thumbnail Halloween in MarkSaam
Halloween in MarkSaam

Eerst een echte Halloween maaltijd, daarna lekker griezelen en dansen op de Halloweenfuif!

lees verder
thumbnail Veel sympathisanten bezoeken het nieuwe MarkSaam
Veel sympathisanten bezoeken het nieuwe MarkSaam

Veel bewondering en sympathie voor het moderne gebouw en het nieuwe begeleidingsconcept van MarkSaam.

lees verder
thumbnail Nu zaterdag 10/9 OpenDeurDag MarkSaam. Jij komt toch ook?
Nu zaterdag 10/9 OpenDeurDag MarkSaam. Jij komt toch ook?

Maak kennis met ons gloednieuw dagcentrum MarkSaam in Merksplas op zaterdag 10 september van 11u tot 18u.

lees verder

Heeft u een zorgvraag? 

Contacteer ons!
Om je gebruikservaring te verbeteren maken we gebruik van cookies. Door onze site te gebruiken ga je akkoord met deze cookies? Geen probleem!