Tel-Oor

Praktische info

Voor wie? 

  • Mensen met financiële beperking en mensen die zich sociaal geïsoleerd voelen
  • Mensen van alle leeftijden, ook gezinnen met kinderen
  • Bij voorkeur wonend in de gemeente Arendonk

 

Contact

Project Tel-Oor
Deroissart 3
2370 Arendonk

Coördinator
Christiane Boeckx
christiane.boeckx@mekanders.be

 

Restaurant voor een gezonde hap en een goede babbel 

Twee keer per week komen we onder begeleiding samen om met overschotten van voedsel een lekker en gezond 3-gangenmenu te maken. In ons project leggen we de focus op het aanbieden van gezond, evenwichtig voedsel aan democratische prijzen èn op het creëren van ontmoeting. Netwerkverbreding staat hierin centraal.  

Verder proberen wij mensen advies te geven in hun zoektocht naar betaalbare basishuisvesting, op het vlak van energiebesteding, werk zoeken enz. We verwijzen ze door naar de juiste instanties en organiseren halfjaarlijkse info- en consultatiemomenten. 

We werken inclusief. In de eerste plaats is het project bedoeld voor kansarmen, maar iedereen is welkom op onze ontmoetings- en vormingsmomenten. Ons doelpubliek? Mensen met een financiële beperking en mensen die zich sociaal geïsoleerd voelen. We denken hierbij aan alleenstaande ouders, langdurig werklozen, leefloners, chronisch zieken enzOnze missie: het isolement doorbreken. 

Mensen kunnen 2 maal per week mee komen koken en daardoor genieten van een gratis menu. Je kan ook komen eten aan zeer democratische prijzen, een babbeltje slaan en deelnemen aan onze ontmoetingsmomenten. In ons restaurant voorzien we bovendien een speel- en huiswerkhoekje voor de kinderen. 

We willen de kosten zo laag mogelijk houden, duurzaamheid bevorderen en voedselverlies tegengaan. Daarom proberen we zo veel mogelijk te koken met voedseloverschotten en voedingsmiddelen die we gratis of tegen een lage vergoeding mogen gaan ophalen bij lokale landbouwers en handelaars. 

Recent nieuws

thumbnail Tel-Oor op de bierfeesten
Tel-Oor op de bierfeesten

Tel-Oor verzorgde een eetstandje op de bierfeesten. Gezelligheid troef!

lees verder

Heb je een zorgvraag? 

Contacteer ons!
Om je gebruikservaring te verbeteren maken we gebruik van cookies. Door onze site te gebruiken ga je akkoord met deze cookies? Geen probleem!