Vakantieopvang Kinderen

Praktische info

Voor wie?

  • Kinderen en jongeren met een mentale beperking die niet kunnen aansluiten bij de reguliere kinderopvang in hun gemeente
  • Opnameleeftijd: van 3 tot 21jaar
  • Voorbehouden voor kinderen en jongeren uit de subsidiërende gemeenten Arendonk, Baarle-Hertog, Dessel, Ravels, Retie, Beerse, Merksplas, Rijkevorsel, Vosselaar, Hoogstraten

Vakantieopvang
Steenweg op Oosthoven 25, 2300 Turnhout
vakantieopvang@mekanders.be 

Contactpersoon
Kathleen Boonen
014 443 555

Vakantie met professionele begeleiding 

Vakantie! Tijd om te rusten, te spelen, te ravotten, een uitstapje te maken, gewoon fijn thuis te zijn, ... Maar wat duurt de vakantie soms lang! Natuurlijk worden er kampen georganiseerd, is er een speelpleinwerking of kun je beroep doen op een babysitdienst. Maar wat als je kind een mentale beperking heeft en bijzondere zorgen en begeleiding nodig heeft?

In Retie en Merksplas organiseren we in de maanden juli/augustus een vakantiekamp, speciaal voor kinderen en jongeren met een mentale beperking van 3 tot 21 jaar. De opvang is open van maandag tot vrijdag van 8:30u tot 16:30u. Per dag kunnen er 15 kinderen deelnemen.

Deze vakantieopvang is bedoeld voor kinderen en jongeren bij voorkeur uit de gemeentes:

  • Vakantieopvang De Hei in Retie: Arendonk, Dessel, Ravels, Retie
  • Vakantieopvang Boemerang in Merksplas: Baarle-Hertog, Beerse, Hoogstraten, Merksplas, Ravels, Rijkevorsel en Vosselaar

Dankzij de financiële ondersteuning van de betreffende gemeentebesturen kunnen we de opvang organiseren. Je kind wordt opgevangen door een team van gemotiveerde jobstudenten, ondersteund door de professionele begeleiding vanuit onze voorziening.

De activiteiten stemmen we af op de diversiteit van de kinderen die die dag aanwezig zijn. Een greep uit ons aanbod: samen spelen, knutselen, koken, snoezelen, waterspelen, sport, wandelen, een uitstap, ... Spannende en leuke activiteiten, volledig afgestemd op de noden van elk kind.

Inschrijven kan door:

Download hier onze folders:

Recent nieuws

thumbnail Nog slechts enkele plaatsjes vrij! Wees er snel bij!
Nog slechts enkele plaatsjes vrij! Wees er snel bij!

Nog slechts enkele dagen plaats in onze vakantieopvang voor kinderen en jongeren met een beperking in Retie en Merksplas

lees verder
thumbnail Vakantieopvang voor kinderen en jongeren met een beperking van 22 juli t.e.m. 9 augustus
Vakantieopvang voor kinderen en jongeren met een beperking van 22 juli t.e.m. 9 augustus

Kinderen en jongeren van 3 tot 21 jaar die niet kunnen aansluiten bij de reguliere vakantiekampen, beleven de tijd van hun leven.

lees verder
thumbnail Vakantiekamp kinderen en jongeren met een beperking
Vakantiekamp kinderen en jongeren met een beperking

Vergeet niet in te schrijven! Er zijn nog slechts enkele plaatsjes vrij in Retie en in Merksplas.

lees verder
thumbnail Zomer-vakantiekamp kinderen en jongeren met een beperking
Zomer-vakantiekamp kinderen en jongeren met een beperking

Wees er snel bij! Er zijn nog slechts enkele plaatsjes vrij.

lees verder

Op zoek naar zorg? 

Contacteer ons!
Om je gebruikservaring te verbeteren maken we gebruik van cookies. Door onze site te gebruiken ga je akkoord met deze cookies? Geen probleem!