Woonhuis De Bosschen

Praktische info

Voor wie? 

  • Voor volwassenen met een matig tot ernstig mentale of meervoudige beperking
  • Opnameleeftijd: 21 - 65 jaar
  • Voor mensen uit de brede omgeving van Turnhout

 

Contact

Woonhuis de Bosschen
Jef Buyckxstraat 215
2300 Turnhout
Tel: 014/41 48 85

Coördinator 
Peter Lambregts
peter.lambregts@mekanders.be

4 werkingen in 1 woonhuis: voor echte zorg op maat 

Je vindt woonhuis De Bosschen aan de rand van het stadspark van Turnhout, net buiten de ring en ingebed in een grote woonwijk met een levendige buurtwerking. Hier kunnen we in totaal tot 24 personen begeleiden, verdeeld over 4 verschillende werkingen binnen éénzelfde gebouw. 

In de jongerengroep begeleiden we 5 personen die qua leeftijd tussen de 18 en 30 jaar zijn, of nog jong van geest. Deze groep is dé werking voor wie nog op zoek is naar zijn/haar eigen mogelijkheden en grenzen. Tijdens een verblijf hier proberen we in kaart te brengen welke talenten en ontwikkelingskansen mensen in zich dragen, om daarna door te stromen naar een andere leefgroep, een meer zelfstandige woonvorm 

De woongroep is een tweede werking binnen De Bosschen waarin we 7 personen begeleiden. Zij  hebben duidelijk gekozen voor een woonvorm die op het groepsleven gericht is. Mensen van alle leeftijden zijn hier welkom en ‘samen’ is het sleutelwoord. 

De groep Zandstraat is vernoemd naar hun voormalige adres. Het is een groep van 4 personen die er in de eerste plaats niet voor kiezen in een groep te leven. Toch is het voor hen duidelijk dat een meer zelfstandige woonvorm met minder begeleiding niet haalbaar is .  

In de drie groepen wordt er apart van elkaar dagelijks samen gekookt, ontspannen, gelachen… kortom geleefd, samen met begeleiding die de ene dag wat meer en de andere wat minder afstand neemt. 

Bovenop deze drie groepswerkingen zijn er 4 appartementen die telkens geschikt zijn voor maximaal 2 personen. Bewoners hier kunnen altijd terugvallen op de aanwezige groepswerkingen en anderzijds zelfstandig leven. 

Een enthousiast team van 10 begeleid(st)ers, aangevuld met 3 collega’s die instaan voor de onderhoudstaken, draagt hier de dagelijkse zorg.

Recent nieuws

thumbnail Speciale verjaardag voor Stephane!
Speciale verjaardag voor Stephane!

Stephane vierde zijn 40ste verjaardag samen met de bewoners van De Bosschen.

lees verder

Heeft u een zorgvraag? 

Contact
Om je gebruikservaring te verbeteren maken we gebruik van cookies. Door onze site te gebruiken ga je akkoord met deze cookies? Geen probleem!