Heuglijk nieuws in het zorglandschap!

Heuglijk nieuws in het zorglandschap!

Vzw den Leeuweric en vzw de As wandelen voortaan samen door het zorglandschap als vzw Mekanders. In een steeds veranderende sociale omgeving worden de krachten gebundeld om een nog betere zorg en kwaliteit te kunnen bieden. Een nieuwe naam, een frisse stijl, voor sommigen een nieuwe werkplek maar de werking binnen de lokale afdeling verandert niet. De kleinschaligheid op lokaal vlak blijft behouden. Het is zelfs een speerpunt in de missie.

Een fusie hing al langer in de lucht. Vzw den Leeuweric en vzw de As boden beiden verschillende zorgvormen aan voor kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking. Vzw den Leeuweric was actief op verschillende locaties in Turnhout, vzw de As in afdelingen van Dessel over Arendonk tot in Ravels, Merksplas en Hoogstraten. Op verschillende vlakken werd er de voorbije jaren reeds samen gewerkt. Die samenwerking is nu ook officieel bevestigd in een fusie, bekrachtigd in de algemene vergadering van woensdag 23 januari 2019.

Met vereende krachten zal vzw Mekanders vanaf nu de boeiende zorgtaken samen opnemen in de ruime regio van de Noorderkempen. Met 350 cliënten en 170 personeelsleden wordt vzw Mekanders in de Kempen de grootste onafhankelijke voorziening voor de begeleiding en opvang van mensen met een beperking. De schaalvergroting zal zorgen voor meer efficiëntie, meer knowhow en dus een nog betere zorg voor de cliënten.

Vzw Mekanders, als het verschil niet scheelt. De naam typeert het Kempisch, warm karakter van de organisatie. Iedereen is anders. Iedereen telt mee. Het verschil maakt ons sterk en ons werk boeiend. We kijken met Mekanders de sociale toekomst vol vertrouwen tegemoet.

Om je gebruikservaring te verbeteren maken we gebruik van cookies. Door onze site te gebruiken ga je akkoord met deze cookies? Geen probleem!