Mekanders wandeling

Zaterdagnamiddag lieten 28 medewerkers en vrijwilligers van Mekanders zich niet tegenhouden door de slechte weersvoorspellingen. Ze trotseerden de voorspelde regen en wind voor een heel leerrijke en gezellige wandeling door Turnhout.

Gelegenheidsgidsen Johan en Kriek namen elk een groepje op sleeptouw en animeerden de deelnemers met de nodige anekdotes en weetjes over Turnhout. Iedereen werd bij de les gehouden door de nodige vragen en opdrachten. Weet jij het allerkleinste kapelletje van Turnhout staan? Wie was Renier Snieders? Bouw om ter snelst een toren van 3 verdiepingen met speelkaarten (van Turnhout uiteraard). Aan animatie geen gebrek. En de weergoden waren ons uiteindelijk ook nog redelijk goed gezind. Of lag dat aan de verschillende kerken die op ons pad lagen?

In de Barzoen was er tijd voor een plaspauze en een warm of koel drankje. Na de wandeling werd iedereen verwend met lekkere taart van dagcentrum Markdal en heerlijke koffie van gelegenheidsbarista Nore in dagbestedingscentrum 't Huizeken.

Het was gezellig, plezant, leerrijk, boeiend en interessant! Voor herhaling vatbaar! 

Om je gebruikservaring te verbeteren maken we gebruik van cookies. Door onze site te gebruiken ga je akkoord met deze cookies? Geen probleem!