Virtuele knuffels en spelletjes dankzij Virtual Hugs

Vorig jaar sloegen Deloitte, Close the Gap en VUB de handen in elkaar om bewoners van WZC en mensen met een beperking virtueel contact te gunnen met hun familie en vrienden.  Om eenzaamheid tegen te gaan en contact met de buitenwereld te behouden, verzamelden de drie organisaties tablets en smartphones om bewoners te laten videobellen met hun geliefden. Het project kreeg de naam ‘VirtualHugs’ mee. Mekanders ontving vorig jaar 5 nieuwe tablets van dit mooie initiatief. Zowel in onze woonhuizen als in de dagbesteding worden deze tablets heel nuttig gebruikt.

Voor een aantal bewoners is het iets helemaal nieuw en gaat er een nieuwe wereld voor hen open. De tablet wordt ook gebruikt voor het spelen van spelletjes en voor het beluisteren van liedjes op YouTube. De bewoners kiezen zelf welke spelletjes ze willen spelen  en welke apps ze willen gebruiken. De tablet maakt de ‘blijf-in-uw-kot’ regels draaglijker en aangenamer.

In onze Dienst Vrije Tijd wordt de tablet gebruikt om de gasten zelf opzoekingen te laten doen. Ze krijgen op die manier ook verantwoordelijkheden waardoor ze kunnen groeien als persoon. Ze kunnen bijvoorbeeld openingsuren opzoeken van een museum, de bus routes uitstippelen,…. Ze worden dus op verschillende vlakken betrokken bij het organiseren en dat kan nu ook makkelijker digitaal.

In de besloten facebookgroep van de Dienst Vrije Tijd wordt regelmatig iets gepost voor de gasten. Zo bereiken ze een grotere groep cliënten, ook diegenen die momenteel niet naar de ontmoetingsruimte  kunnen komen omwille van de vaste bubbelwerking nu. Het is een snel en handig middel om verbinding te houden met alle cliënten. Een verbinding die erg nodig is omdat veel cliënten een gevoel van eenzaamheid hebben. Het geeft steun en wat warmte op een afstandje… en wordt zeer gewaardeerd.

DANKJEWEL Virtual Hugs!

Om je gebruikservaring te verbeteren maken we gebruik van cookies. Door onze site te gebruiken ga je akkoord met deze cookies? Geen probleem!