Vormelingen op bezoek in De Hei

Een aantal kinderen uit Retie die dit schooljaar hun Plechtige Communie doen, kwamen op 4 december op bezoek in De Hei. Ze speelden spelletjes samen met onze bewoners.

Spijtig genoeg waren een aantal bewoners net die dag niet thuis. Benny en Herman waren samen met Thijs en Brigitte gaan kerstshoppen. Danny, Wouter en Willy waren met Els gaan snoezelen in Mol.

Niet getreurd! Gie en Luc waren er helemaal klaar voor! Ze speelden ‘samen met’ en ‘tegen’ de kinderen verschillende gezelschapsspelen. Aan de ‘Mens erger je niet’ - tafel was Luc de kampioen in het gooien van 6! Maria sloot zich later aan bij deze groep. Maria en één van de jongeren deden een inhaalbeweging en wonnen uiteindelijk het spannende spel.

Aan de andere tafel werd gestart met het ‘Sinterklaasspel’. Hier was snel een winnaar bekend: Gie was ver voor de anderen eerst bij de Sint. Na een spelletje ‘Regenwormen’ was het tijd voor pauze. Bij een hapje en een drankje werd er nagepraat over de spannende spelletjes. Ondertussen kwamen de snoezelaars en de kerstshoppers binnen. De namiddag werd afgesloten met nog een extra spelletje waaraan iedereen kon deelnemen.

Rond 16u fietsten de vormelingen terug naar Retie. Voor zowel kinderen als bewoners was het een aangename, hartverwarmende namiddag met een mooi samenspel tussen de vormelingen en onze bewoners!

Om je gebruikservaring te verbeteren maken we gebruik van cookies. Door onze site te gebruiken ga je akkoord met deze cookies? Geen probleem!