Linda schittert in De Collectieve Collectie van Kristof Van Gestel

Het afgelopen cultuurseizoen werkte onze Dienst Vrije Tijd (DVT) samen met kunstenaar Kristof Van Gestel, Artist in Residence in de Warande. Samen met talrijke organisaties waaronder Mekanders DVT, ontwikkelde hij DE COLLECTIEVE COLLECTIE, een project waarbij met allerhande alledaagse objecten aan de slag gegaan wordt. Tijdens verschillende workshops werden de objecten geordend, een waarde toegekend, opnieuw samengesteld en hergebruikt.

Naast veel creatieve momenten was er ook tijd voor spel, improvisatie en vooral veel plezier door samen bezig te zijn. Bezoekers van DVT bedachten zelfs een nieuw spel tijdens één van de workshops met Kristof: VAN DEZELFDE SOORT. Spijtig genoeg werd dit project vroegtijdig stopgezet door de Corona-crisis.

Kristof heeft een boekje uitgebracht over de Collectieve Collectie waarin Linda, één van de deelnemers van onze DVT, een mooi plekje kreeg. Het was een eer en een genoegen om aan dit project te mogen meewerken.

Om je gebruikservaring te verbeteren maken we gebruik van cookies. Door onze site te gebruiken ga je akkoord met deze cookies? Geen probleem!