Moedige getuigenis van Martina, cliënt van het Mobiel Team

Toen Martina 18 jaar geleden een zwaar ongeval had, ontsnapte ze maar net aan de dood. Ze kwam gehavend uit de coma. Door de liefde en aanmoediging van haar partner Anna en met de ondersteuning van haar mobiele begeleidster Carine, slaagde ze erin met kleine stapjes vooruit haar leven weer in handen te nemen. Lees hieronder haar moedige getuigenis:

“Ik werd wakker en de confrontatie was hard. Ik verloor het vanzelfsprekende vertrouwen op mijn lichamelijke mogelijkheden. De liefde en aanmoediging van mijn partner Anna is er altijd geweest. Zij is voor mij levenwekkend en levensnoodzakelijk geweest om verder te bestaan als de mens die ik ben. Wij trillen op dezelfde snaar. Het is voor mij hemelse muziek. Ik wens iedereen zo’n partner toe. Zij gaf me de kracht om de moeilijke en veeleisende weg te gaan om te revalideren.

Ik verloor alle kwaliteit van leven die ik voordien zo sterk had. Mijn lichamelijke vermogens waren gedaald tot een ademend menszijn. Ik kon niet meer spreken en bewegen. Ik verloor veel kwaliteiten van leven die mijn karakter vroeger kenmerkten.

Tijdens de revalidatie ervoer ik wat het betekent om weer van nul af te beginnen. Mijn dieper weten heeft altijd gekozen voor het gevoel dat ik kon kiezen voor de hemel of de hel. En dat wij hier op aarde geboren worden om te groeien en het leven te (l)eren. Ik draag de hemel in mijn hart en dat voedde mijn innerlijk leven zo bevredigend dat het mij van binnen zo dankbaar maakt dat ik nog in leven ben . Dit geeft mij elke dag de zuurstof om verder te leven. Ik verbond me weer met anderen en zo kwam ‘Mekanders‘ op mijn weg.

Ik leerde door de begeleiding weer te vertrouwen op mijn kookkunst. Het is anders dan vroeger . Mijn begeleidster Carine leerde me weer het hanteren van een complex iets dat goed eten bereiden toch is. Carine is gewoon zichzelf en dat stel ik hard op prijs want ik ben het ook. Zo laten we creatief ontstaan wat ik ook maar voorstel. Op die manier kan ik ook eens eten maken voor Anna en mij en haar ontlasten van deze huishoudelijke taak.

Dit voor ons kunnen doen, bekrachtigt me in mijn eigenwaarde en dit doet me goed. Mekanders helpt me in het aanvaarden van mezelf zoals ik nu ben. Mekanders geeft me de mogelijkheid om positief en lonend in het dagelijkse leven mijn bijdrage te blijven doen. Het is zo nodig dat deze organisatie er is om mensen die het nodig hebben te begeleiden. Het is een levenwekkend contact. Daar voel ik me dankbaar voor en ik wens het nog een lang bestaan toe waar ik nog lang van kan genieten...en ik niet alleen.”

Martina

Om je gebruikservaring te verbeteren maken we gebruik van cookies. Door onze site te gebruiken ga je akkoord met deze cookies? Geen probleem!